Informatie en adviespagina van vogelhuis-zaak.nl

Geschiedenis van het vogelhuisje

Vogelhuisjes zijn ongeveer ontstaan tussen de 15e en 16e eeuw. Deze vogelhuisjes zijn afkomstig uit Nederland en België. Vogelhuisjes hadden in die tijd een andere functie dan dat ze nu hebben, ze werden namelijk gebruikt om vogels te lokken voor de eieren. De kuikens die al geboren waren werden gebruikt als voedsel. In die tijd werden de vogelhuisjes van een ander materiaal gemaakt dan nu. In die tijd werden de vogelhuisjes namelijk gemaakt van klei, ook begon men vogelhuisjes te maken van hout en van takken. Door de weersomstandigheden hielden de vogelhuisjes die van klei gemaakt werden het langst stand. Tegenwoordig worden de vogelhuisjes van veel verschillende materialen gemaakt, met als doel om de vogel te beschermen.

Hoe kies ik een vogelhuisje?

Vogelhuis-zaak heeft een groot assortiment aan vogelhuisjes. Heb je niet echt een bepaalde voorkeur voor vogels, dan kan je het beste kijken naar het materiaalgebruik en naar de vormgeving. Er zijn namelijk vogelhuisjes van hout, kunststof en zelfs van aardewerk. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de vestigingsmethode. Tevens zijn er verschillende soorten vogelhuisjes die staand in de tuin geplaatst kunnen of er kan gekozen worden voor een hangend vogelhuisje.

Hoe bevestig ik een vogelhuisje?

Er zijn verschillende manieren om een vogelhuisje te bevestigen. Je hebt namelijk vogelhuisjes op paal, die kan je overal plaatsen. Ook zijn er vogelhuisjes die bevestigd moeten worden aan een boom, een paal of aan een wand. Let er daarom goed op bij de aankoop van een vogelhuis waar u deze wilt plaatsen.

Het onderhoud van een vogelhuisje

Het is zeker belangrijk om het vogelhuisje goed te onderhouden. Op het moment dat het vogelhuisje niet wordt onderhouden bestaat er een kans dat er het jaar erna geen vogels meer gebruik gaan maken van het vogelhuisje. Het is bij het onderhoud belangrijk om op de volgende punten te letten. Het is belangrijk om het vogelhuisje pas schoon te maken op het moment dat de vogel het vogelhuisje definitief heeft verlaten. Vervolgens is het belangrijk om al het materiaal wat is achtergelaten door de vogel te verwijderen. Tenslotte is het belangrijk dat alle insecten uit het vogelhuisje worden verwijderd.

<< Terug naar de visuele versie

Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: servicezaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)