Uil

Uil

De bosuil is het meest voorkomende uilensoort in Nederland en in Europa. Er zijn veel verschillende landschappen die de uil bewoond. Het loof- en naaldbos, stadsparken en groene woonwijken zijn plekken waar de uil graag komt. Het valt alleen niet zoveel op omdat de uil meestal in de nacht leeft. De bosuil staat met name bekend van de spookachtige roep van de mannetjes.
 
De uil broedt meestal in maart, maar soms ook in februari. De uil heeft één legsel per jaar en legt meestal tussen de twee en vier eieren. De broedduur van de uil bedraagt ongeveer tussen de achtentwintig en negenentwintig dagen. De uil nest vooral in boomholtes, nestkastjes of in ruimtes in gebouwen. De jongen blijven gemiddeld twee weken in het nest, na drie maanden zijn de uilen klaar om te vliegen.
 
Stadsparken, groene woonwijken, openloofbos, gemengd bos, plekken met oude grote bomen, dat zijn de plekken waar de uil zich het vaakst bevindt. De uil broedt ook wel in een konijnenhol. Eisen die een uil aan het leefgebied stelt zijn: voldoende voedsel en oude bomen.
 
De populatie van de bosuil is de laatste tien jaar stabiel gebleven, daarvoor daalde de populatie. Er zijn nu in Nederland tussen de 4.500 en 5.500 bosuilen.


Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)