- Nestkastjes
- Uil
Uil
Stap binnen in de mysterieuze wereld van de uil, een betoverende en intrigerende vogel die symbool staat voor wijsheid, mysterie en nachtelijke magie.
Met hun indringende ogen, geruisloze vlucht en kenmerkende roep, wekken uilen al eeuwenlang de verbeelding van mensen over de hele wereld. Deze majestueuze roofvogels worden bewonderd om hun buitengewone jachtvaardigheden en hun vermogen om te gedijen in diverse ecosystemen, van dichte bossen tot open vlaktes.
Om de fascinerende wereld van de uil naar uw eigen buitenruimte te brengen, bieden wij een exclusieve selectie van uilennestkasten, ontworpen om een veilige en beschutte omgeving te bieden voor uilen om te broeden en hun jongen groot te brengen.
Naast nestgelegenheid, kunt u uilen ook lokken door voederplaatsen en waterbronnen in uw tuin te creëren. Uilen voeden zich met een gevarieerd dieet, waaronder knaagdieren, insecten en andere kleine prooien, dus het bieden van geschikte voedselbronnen kan hun interesse en aanwezigheid in uw tuin vergroten.
Betover uw buitenomgeving met de mysterieuze aanwezigheid van uilen en geniet van het magische schouwspel van deze prachtige vogels die 's nachts door uw tuin zweven. Ontdek vandaag nog onze selectie van uilennestkasten, voederplaatsen en waterbronnen en beleef het plezier van het observeren van deze boeiende vogels in hun natuurlijke habitat!
Uil
De bosuil is het meest voorkomende uilensoort in Nederland en in Europa. Er zijn veel verschillende landschappen die de uil bewoond. Het loof- en naaldbos, stadsparken en groene woonwijken zijn plekken waar de uil graag komt. Het valt alleen niet zoveel op omdat de uil meestal in de nacht leeft. De bosuil staat met name bekend van de spookachtige roep van de mannetjes.
De uil broedt meestal in maart, maar soms ook in februari. De uil heeft één legsel per jaar en legt meestal tussen de twee en vier eieren. De broedduur van de uil bedraagt ongeveer tussen de achtentwintig en negenentwintig dagen. De uil nest vooral in boomholtes, nestkastjes of in ruimtes in gebouwen. De jongen blijven gemiddeld twee weken in het nest, na drie maanden zijn de uilen klaar om te vliegen.
Stadsparken, groene woonwijken, openloofbos, gemengd bos, plekken met oude grote bomen, dat zijn de plekken waar de uil zich het vaakst bevindt. De uil broedt ook wel in een konijnenhol. Eisen die een uil aan het leefgebied stelt zijn: voldoende voedsel en oude bomen.
De populatie van de bosuil is de laatste tien jaar stabiel gebleven, daarvoor daalde de populatie. Er zijn nu in Nederland tussen de 4.500 en 5.500 bosuilen.
Heeft u advies nodig?
Mail ons: service[at]zaak-shops.nl
Onze klantenservice is momenteel
(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)