Roodborst

Stap binnen in de betoverende wereld van de roodborst, een iconische en geliefde tuinvogel die de harten van vogelliefhebbers over de hele wereld steelt.

Met zijn kenmerkende oranje borst en nieuwsgierige blik, is de roodborst veel meer dan alleen een vogel. Hij is een trouwe metgezel in de tuin, een symbool van hoop en vreugde, en een bron van inspiratie voor vele verhalen en legendes.

De roodborst staat bekend om zijn onverschrokkenheid en zijn bereidheid om dicht bij mensen te komen, vaak nieuwsgierig rondsnuffelend terwijl u in de tuin werkt. Zijn melodieus gezang vult de lucht en verrijkt de natuurlijke symfonie van uw buitenomgeving.

Om de roodborst te verwelkomen in uw tuin, bieden wij een selectie van speciale roodborst nestkasten, ontworpen om een veilige en comfortabele omgeving te bieden voor deze charmante vogels om te broeden en hun jongen groot te brengen.

Naast nestgelegenheid, kunt u de roodborst aantrekken door voederhuisjes en vogelbadjes te plaatsen. Met een gevarieerd aanbod van voedsel, zoals insecten, zaden en fruit, zult u snel de aandacht trekken van deze nieuwsgierige tuinvriend.

Creëer een oase van rust en schoonheid in uw tuin en verwelkom de roodborst als een waardevol lid van uw buitenfamilie. Ontdek vandaag nog onze selectie van roodborst nestkasten, voederhuisjes en vogelbadjes en geniet van het gezelschap van deze prachtige vogels in uw eigen achtertuin.

Bezig met laden...
Esschert Design nestkast roodborst
Esschert Design nestkast roodborst
(0)
Voor 22:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis zonder verzendkosten. Achteraf betalen mogelijk.
€ 19,99
Prijs per stuk
Esschert Design NK95 nestkast roodborst
Esschert Design NK95 nestkast roodborst
(0)
Voor 22:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis zonder verzendkosten. Achteraf betalen mogelijk.
€ 24,99
Prijs per stuk

Roodborstje

Roodborsten zijn nieuwsgierige dieren en zijn goed van vertrouwen. Tegen soortgenoten zijn zowel mannetjes als vrouwtjes vrij agressief. Zowel in de zomer als in de winter verdedigen zij hun territorium. De nestjes die de roodborsten maken zijn vaak goed verborgen op de grond, waardoor ze moeilijk te vinden. Je kunt de roodborst herkennen aan de rode haren op de borst.
 
De vogels broeden van april tot in juli en heeft 2 legsels, per legsel broedt de roodborst ongeveer vijf tot zeven eieren. De broedduur bedraagt ongeveer twaalf tot vijftien dagen. Het nest is vaak slordig dat bestaat uit grassen en bladeren. De nesten worden meestal laag of heel hoog gebouwd. De jongen zitten ongeveer dertien tot vijftien dagen op het nest.
 
Roodborsten leven vaak niet al te jonge bossen, parken, kleinschalige landschappen en tuinen. In de winter is de roodborst ook veel te vinden in stadstuinen.
 
De populatie van de roodborst stijgt lichtelijk. Er zijn nu tussen de 350.000 en 450.000 roodborsten in Nederland.


Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)