Merel

Ontdek de betoverende wereld van de merel, een van de meest herkenbare en geliefde tuinvogels wereldwijd.

Met zijn diepzwarte verenkleed en opvallende oranje snavel, is de merel een welkome verschijning in tuinen, parken en bosrijke gebieden over de hele wereld. Deze veelzijdige vogel staat bekend om zijn melodieuze zang en levendige persoonlijkheid, waardoor hij een vreugdevolle aanvulling is op elke buitenomgeving.

Om de merel aan te trekken en te behouden in uw tuin, kunt u overwegen om speciale merel nestkasten op te hangen. Deze nestkasten bieden een veilige en beschutte omgeving voor merels om te broeden en hun jongen groot te brengen, waardoor ze een essentieel onderdeel worden van de lokale vogelpopulatie.

Naast het aanbieden van nestgelegenheid, kunt u de merel ook lokken door voederhuisjes en vogelbadjes in uw tuin te plaatsen. Merels zijn gek op een gevarieerd dieet, waaronder zaden, bessen, fruit en insecten, dus zorg ervoor dat u een gevarieerd aanbod van voedsel aanbiedt om hun interesse te wekken.

Door het creëren van een gastvrije omgeving met geschikte nestgelegenheid, voedsel en water, kunt u genieten van het gezelschap van deze prachtige en melodieuze vogels in uw eigen achtertuin.

Verrijk uw buitenervaring en verwelkom de merel in uw tuin met onze selectie van merel nestkasten, voederhuisjes en vogelbadjes. Bestel vandaag nog en geniet van het plezier van het observeren van deze fascinerende vogels in hun natuurlijke habitat!De merel

De merel is één van de bekendste broedvogel van Nederland. Merels zijn van zichzelf luidruchtig, dit heeft als voordeel dat wanneer er een kat in de buurt is, ze andere dieren waarschuwen met hun luide alarmroep. De nesten van de merel zijn vaak makkelijk te vinden, dit met als resultaat dat de nesten vaak te vinden zijn door katten en kraaien. Ondanks deze verliezen compenseren de merels dit door veel jongeren groot te brengen.
 
De merel broedt van eind maart tot in juli. Het heeft twee legsels per jaar, maar soms kan dit ook drie keer zijn. Bij elk legsel legt de merel ongeveer vier tot vijf eieren. Merels maken hun nesten veelal in heggen, struiken en lage bomen. De jongen zitten ongeveer tussen de twaalf en vijftien dagen op het nest.
 
De merels leven in heel Nederland, van weilanden tot wegbermen, noem het maar op of je kan een merel vinden. Overal weten de merels hun voedsel te vinden. De populatie van de merel neemt sinds 2007 ligt af. Er zijn in Nederland ongeveer tussen de 900.000 en 1.200.000 merels.


Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)