Merel

De merel

De merel is één van de bekendste broedvogel van Nederland. Merels zijn van zichzelf luidruchtig, dit heeft als voordeel dat wanneer er een kat in de buurt is, ze andere dieren waarschuwen met hun luide alarmroep. De nesten van de merel zijn vaak makkelijk te vinden, dit met als resultaat dat de nesten vaak te vinden zijn door katten en kraaien. Ondanks deze verliezen compenseren de merels dit door veel jongeren groot te brengen.
 
De merel broedt van eind maart tot in juli. Het heeft twee legsels per jaar, maar soms kan dit ook drie keer zijn. Bij elk legsel legt de merel ongeveer vier tot vijf eieren. Merels maken hun nesten veelal in heggen, struiken en lage bomen. De jongen zitten ongeveer tussen de twaalf en vijftien dagen op het nest.
 
De merels leven in heel Nederland, van weilanden tot wegbermen, noem het maar op of je kan een merel vinden. Overal weten de merels hun voedsel te vinden. De populatie van de merel neemt sinds 2007 ligt af. Er zijn in Nederland ongeveer tussen de 900.000 en 1.200.000 merels.


Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)