Vleermuis

De vleermuis

De vleermuis ook wel handvleugelingen genoemd, zijn zoogdieren die echt kunnen vliegen in tegenstelling tot zweven. De vleugels van de vleermuis zijn voorzien van een vlieghuid die tussen de vingers van hun voor- en achterpoten en hun staart zit. Wereldwijd zijn er ruim 1.100 soorten verschillende vleermuizen. Sommige vleermuizen zijn zo zeldzaam dat er slechts enkele van zijn en op één locatie leven.
 
Alle vleermuizen die in Nederland en België leven zijn beschermde diersoorten. Het is belangrijk dat de vleermuizen met rust gelaten worden. Een vleermuis in winterslaap mag u ook zeker niet wakker maken. Het opwarmen kost hem namelijk zoveel energie en als hij vaker wakker wordt dan nodig zou hij de lente wellicht niet eens kunnen halen.
 
Niet iedereen is fan van de vleermuis, maar het is toch een heel nuttig beestje. Een vleermuis is namelijk een echte muggenjager. Een vleermuis kan in één avond aardig wat muggen vangen.
 
Juist omdat de vleermuis een bedreigde diersoort is, kan een nestkastje een uitkomst zijn. Met een nestkast speciaal voor vleermuizen zorgt u ervoor dat vleermuizen zich in alle rust kunnen voortplanten, hiermee kunt u bijdragen aan de stijging van de populatie van de vleermuis. Bestelt u voor 22:00 uur dan heeft u het de volgende dag in huis, zonder verzendkosten!
 


Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)