Spreeuw

Welkom in de bruisende wereld van de spreeuw, een vogel bekend om zijn levendige persoonlijkheid, sierlijke zwermen en melodieuze gezang.

De spreeuw, met zijn glanzende verenkleed en kenmerkende stippen, is een veel voorkomende verschijning in tuinen, parken en landelijke gebieden over de hele wereld. Deze sociale vogels staan bekend om hun verbazingwekkende acrobatische vliegkunsten en hun indrukwekkende groepsdynamiek, vooral tijdens de spectaculaire zwermen die ze vormen tijdens de schemering.

Om spreeuwen aan te trekken en te verwelkomen in uw buitenruimte, bieden wij een selectie van speciale spreeuwen nestkasten, ontworpen om een veilige en beschutte omgeving te bieden voor deze levendige vogels om te broeden en hun jongen groot te brengen.

Naast nestgelegenheid kunt u de spreeuwen lokken door voederhuisjes en vogelbadjes te plaatsen. Spreeuwen zijn omnivoren en genieten van een gevarieerd dieet, waaronder insecten, zaden, vruchten en zelfs restjes voedsel. Door een gevarieerd aanbod van voedsel aan te bieden, zult u snel de aandacht van deze levendige vogels trekken.

Creëer een levendige en energieke sfeer in uw tuin en verwelkom de spreeuw als een charmante aanvulling op uw buitenomgeving. Ontdek vandaag nog onze selectie van spreeuwen nestkasten, voederhuisjes en vogelbadjes en geniet van het plezier van het observeren van deze fascinerende vogels in hun natuurlijke habitat!

Bezig met laden...
Esschert Design nestkast spreeuw
Esschert Design nestkast spreeuw
(0)
Voor 22:00 uur besteld? Volgende werkdag in huis zonder verzendkosten. Achteraf betalen mogelijk.
€ 19,99
Prijs per stuk

De spreeuw

Spreeuwen komen met name voor in natuurlijke holtes en bomen. Ook nesten spreeuwen zich graag in nestkasten. Spreeuwen zoeken hun voedsel met name op de bodem van weilanden en grasvelden. Na de broedtijd verzamelen alle spreeuwen zich op grote slaapplaatsen. In het najaar komen er vanuit Noord- en Midden Europa veel spreeuwen naar Nederland.
 
Spreeuwen komen veel voor in Nederland, de spreeuwen broeden vanaf half april tot in juni. Ze hebben twee legsels en leggen per legsel gemiddeld vier tot zes eieren. De broedduur bedraagt ongeveer elf tot dertien dagen. De spreeuw broedt het liefst met soortgenoten dicht bij elkaar in de buurt. De jongen zitten tussen de negentien en vierentwintig dagen op het nest.
 
De spreeuw komt veel voor in boomholtes, nestkasten en in kieren en gaten van gebouwen. De spreeuwen zijn veel te vinden door heel Nederland. Ook in dropen, steden en grasvelden kan je de spreeuw vinden.
 
Het aantal spreeuwen in Nederland loopt wat terug. Er zijn in Nederland tussen de 500.000 en 900.000 spreeuwen.


Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)