Zwaluw

Zwaluw

De zwaluw is ongeveer tussen de dertien en drieëntwintig centimeter lang. Je kan de zwaluw herkennen aan het verenkleed dat vaak donkerblauw of groen is. De meeste zwaluwen hebben ook een gevorkte staart, soms met verlengde buitenste staartpennen. Zwaluwen zijn snelle vliegers die tijdens de vlucht jagen op insecten.
 
De zwaluw broedt meestal tussen mei en juni. De zwaluw heeft twee tot drie legsels per jaar. Per legsel legt de zwaluw ongeveer tussen de vier en vijf eieren. De broedduur van de zwaluw bedraagt ongeveer tussen de twaalf en zestien dagen. De zwaluwen metselen hun nesten van klei en leem. Zwaluwen bouwen hun nest vaak in dierenstallen, zowel hoog als laag, tevens zijn bruggen, sluizen of onder brede dakoversteken ook geschikte plekken voor het vouwen van een nest. De jongen zitten tussen de twintig en vierentwintig dagen op het nest.
 
Het voedsel zoekt de zwaluw in de lucht, het bestaat met name uit heel veel vliegende insecten die tijdens de vlucht verzameld worden. Ook zijn plekken met veel water ook populair onder de zwaluwen.
 
De populatie van de zwaluw is momenteel stabiel, er zijn ongeveer tussen de 100.000 en 200.000 zwaluwen in Nederland.


Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)